Kanser hastası eşinin infazının ertelenmesini istiyor

Gonca Seven, geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana aldığı 2 yıl 11 ay ceza nedeniyle Silifke Cezaevi'nde yatan 31 yaşındkai kanser hastası eşi Ufuk'un infazının ertelenmesini istiyor.

Eşinin; 2012 Yılında Yağma suçundan 8 yıl hapis cezası aldığını, 2016 yılında şartlı tahliye edildiğini, 2018 yılında ise yasa dışı iddia oyunuyla ilgili aldığı hapis cezası nedeniyle her iki cezanın da infazından dolayı tutuklandığını söyleyen Gonca Seven, eşinin tiroid kanseri olduğunu, infazın ertelenmesi için başvuru yaptığı Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından red yanıtı aldığını söyledi. 2 ve 1 yaşında iki çocuk annesi 22 yaşındaki Gonca Seven, "Eşimin Mersin Şehir Hastanesi'nden alınan 'Hükümlü ceza infaz kurumunda hayatını idame ettiremez. 6 ay ceza tehiri uygundur'  diye Sağlık Kurulu Raporu var. Eşimin infazının ertelenmesi için savcılığa verdiğim dilekçeye böyle bir hususa rastlanılamadığı gerekçesiyle red yanıtı geldi. Elimdeki raporu Silifke'deki ilgili yerlere gönderdim. Cezaevi yetkilileri, raporu İstanbul Adli Tıp’a gönderdiğini söylüyor. İstanbul Adli Tıp’ı araştırıyorum, hiçbir şekilde böyle bir kayıt bulunamıyor. Ayrıca UYAP’tan da takip ediyorum. Orada da 'Herhangi bir dosyanız bulunmamaktadır' diyor" dedi.

EŞİMİN TEDAVİ OLMASINI İSTİYORUM

Ekonomik durumlarının iyi olmaması nedeniyle evlerindeki eşyalarını sattığını, çocuklarıyla zorunlu olarak annesinde kaldığını sözlerine ekleyen Gonca Seven, "Avukat tutacak paramız yok. Eşimle 2 aydır görüşemiyoruz. Telefona bile çıkamıyor. Kendisi Covid 19 geçirmişti. Sonra temaslı olarak karantinaya alındı. Bu 4. karantinası. Delta virüsü bulaşması nedeniyle testinin pozitif olduğunu öğrendim. Ben her seferinde cezaevini arayıp sorduğumda, 'Eşiniz kronik rahatsızlığından dolayı tek müşahadede'  diyorlar. Müşahadede olan bir insan yalnız kalmasına rağmen nasıl pozitif çıkıyor? Ben buna ilişkin gerekli işlemlerin yapılmasını ve takip edilmesini istiyorum. Eşimin şu an hiç görmediği bir bebeği bile var. Ben, eşim cezaevine girdikten sonra doğum yaptım. Ve eşimin orada başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Yetkilerden yardım istiyorum” diye konuştu.
 

Gonca Seven Ufuk Seven Kanser Tiroid Silifke Cezaevi