Kent Konseyi kuruldu, başkan Kasım Pınar oldu

Mut Belediyesi tarafından kuruluşu gerçekleştirilen Kent Konseyi'nin ilk toplantısında Başkanlığa Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar seçildi.

Belediye Sinema ve Toplantı Salonunda yapılan Mut Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Volkan Şeker,  akıl önderi olarak da hepimizin saygıyla dinleyip, fikirlerini her daim ciddiye ve dikkate alacağımız bir konsey olduğunu düşündüğünü belirterek, "Kent Konseyi deyince aklımıza, hepimizin düşündüğü, aklımızda yorumladığımız bir şekil var. Bu şekli de en sağlıklı şekilde yürütebilmek adına, ilk seferinde Mut Belediyesi öncülüğünde başlayıp, daha sonra ileriki tarihlerde kongreleriyle artık tamamen sonuna kadar devam edecek bir grup olduğunu sizlere söylemek istiyorum. Kent Konseyinde birbirimize şöyle baktığımız zaman, her kurumun, her siyasi görüşün, her sivil toplum kuruluşunun, her bir faaliyet gösteren grubun üyesi var burada. Kent Konseyi Başkanımızı birazdan belirleyeceğiz. Ve Kent Konseyi yönetimini belirleyip, ondan sonra da hep beraber Kent Konseyinde kentimizle alakalı en sağlıklı, en güzel kararları alabilmek için çalışma yapacağız.” dedi. Başkan Şeker, çevre ilçelerdeki Kent Konseylerinin tecrübelerinden yararlanarak, güzel yol almak istediklerini, katılımdan memnun olduğunu sözlerine ekledi.
Volkan Şeker’in konuşmasının ardından, Gülnar Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. Selami Bağca, deneyimlerini aktardı. Bağca, konuşmasının ardından üyelerden gelen Mut Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu önerisini oylamaya sundu.

KASIM PINAR KONSEY'İN İLK BAŞKANI OLDU

60 Üyeden oluşan konseyde yapılan oylama sonucu, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar, Kent Konseyi Başkanı oldu. Yapılan seçimde, Yürütme Kurulu asil üyeliğine; Ekrem Bayır, Ersagun Erdoğan, Emine Çopur, Osman Çevik, Sebile Günay, Yafes Demir ve Mahmut Özdemir seçilirken,  yedek üyeliğe ise Halil Söylemez, Ümit Aslan, Hıdır Kar, Yusuf Köğce, Yusuf Süygün, Mustafa Devam ve Hilal Aslan seçildi.
Konsey Başkanı Pınar: “Herkesin fikrine, gücüne ihtiyacımız var.”
Mut Kent Konseyi Başkanı seçilen Kasım Pınar yaptığı konuşmada, “Memleketimize faydalı işler için, elbirliğiyle güç birliği yapıp, iyi şeylere imza atarız İnşallah. Allah yüzümüzü kara çıkarmasın” dedi.
Kent Konseyiyle ilgili ilk aşamada Mut’un ilk taşı, haritacı diliyle mihenk taşı da diyebileceklerini söyleyen Konsey Başkanı Pınar, sözlerini şöyle sürsürdü: “Zamanla tecrübe kazanacağız. Kentin projeleri konusunda neler yapabiliriz konusunda, hep beraber işbirliği içerisinde çalışmaya gayret edeceğiz. Herkese ihtiyacımız var. 7 yaşındakinden 70 yaşına varıncaya kadar herkesin fikrine ihtiyacımız olduğu kadar, onların güçlerine de ihtiyacımız var. Böylelikle kentimize bir gelecek konusunda bir vizyon katabiliriz inşallah. İnşallah iyi şeyler olur. Bu çalışmalarımızda tecrübelerden faydalanacağız. Kent Konseyi Mut için yeni bir şey olabilir; ama bunu yıllardır yapan belediyeler var, kentler var. Onlardan edinilen tecrübeleri aktarabilirsek ilçemize, İnşallah hedefimiz o olacak.” 
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Volkan Şeker, Kent Konseyi'nin siyaset üstü olacağını, belediye olarak Kent Konseyi'nin çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Kent Konseyi’nin ilk Genel Kurulu, anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Mut Belediye Kent Konseyi Kasım Pınar Volkan Şeker toplantı yürütme kurul Ekrem Bayır Ersagun Erdoğan Emine Çopur Osman Çevik Sebile Günay Yafes Demir Mahmut Özdemir Mersin