Mersin merkezli FETÖ/PYD Operasyonu: 12 gözaltı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan cezaevinde bulunan teröristlerin sözde mağdur ailelerine maddi yardımda bulundukları tespit edilen 1'i ABD uyruklu 12 şüpheli gözaltına alındı.

 Polis, ABD uyruklu şüphelinin İstanbul'da yaşadığı, tutuklu bulunan FETÖ/PDY örgüt üyelerinin sözde mağdur ailelerine dağıtılmak üzere yüklü miktarda para dağıttığı, paranın EFT işlem yoluyla Amerika’dan bizzat hesabından yönlendirdiği yönünde istihbarat  bilgisine ulaştı. Şüphelinin İstanbul-Mersin arası araçla yola çıkarak güzergahta bulunan illerde ki örgüt üyelerine 200 bin dolar civarı para dağıttığı, bu sayede Fetö terör örgütü kadrolarını diri tutmaya çalışarak örgüt üyelerinde olası bir çözülmeyi engellemeye çalıştığı değerlendiren polis, Mersin merkezli yaptığı operasyonda Balıkesir ve İstanbul’da ki şüphelilerin evlerine eş zamanlı arama yaptı.
Düzenlenen operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 Adet 1 Dolar, Bank Asya dahil olmak üzere çok sayıda banka kartları ve dekontlar ile çok sayıda elle yazılı doküman ile dijital materyale el konuldu. 
TEM Şube Müdürlüğünün olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.
 

FETÖ/PYD Operasyon Mersin İstanbul ABD TEM Polis dolar bank asya