Şiddet gören yavru köpeğe polis sahip çıktı

Mersin Akdeniz İlçesinde 2 katlı inşaat halinde bir binada M.B.'nin Rottweiler cinsi köpeğe, kafasını duvara vurarak eziyet ettiği ve inşaat çatısından aşağı attığı bilgisine ulaşan polis, yaptığı araştırma ve elde ettiği görüntüler sonucunda M.B.'yi gözaltına aldı.

İnşaatın çatı katında bulunan hayvanların incelenmesi sonucunda; şiddete uğramış köpeğin yerinden kalkamayacak durumda olduğu, kırığa bağlı olduğu tahmin edilen sağ baldırında şişlik , sol gözünde kanlanma ve dişlerinde kırımalar olduğu görüldü. Ayrıca M.B.'nin aynı alanda güvercin beslediği 2 güvercinin ölmüş halde olduğu diğerlerinin ise tüy, göz kısımlarının sağlıksız ve tahmini enfeksiyon kaptığı uygun koşullarda beslenmediği anlaşılan 16 adet güvercinin olduğu  tespit edildi.
Polis, 16 güvercin ve 1 rottweiler cinsi yavru köpeğe el koyarak Mezitli Hayvan Kliniğine tedavisi amaçlı yatışı sağlandı. Şiddete uğrayan yavru köpek sürmekte olan tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği tarafından sahiplenildi.
Şüpheli M.B. ise adliyeye sevk edildi. 
 

köpek eziyet sahip Mersin Polis Akdeniz güvercin Rottweiler Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirli