Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu sona erdi

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu, tarihi Mut Kalesi'nde, sempozyuma katılan sanatçıların yaptıkları resimlerden oluşan eergiyle sona erdi.

Serginin açılışına Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Gazi Üniversitesi. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Alaybey Karoğlu, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Yıldız Özfırat Allahverdi, Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği / Mersin Gelecek Platformu-MEGEP ve İstanbul Mutlular Derneği Başkanı Hasan Gezer ile 9 ülkeden sanatçılar, ressamlar ve sanatseverler katıldı.
Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) Başkanı Muhammet İnce, etkinliğe destek veren herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdrmek en büyük amacımız. Mut'un ve bölgemizin tanıtılmasına da katkı sağlayacağına inandığımız etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. Gazi Üniversitesi. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Alaybey Karoğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Cumhuriyetimizin temelini kültür ve sanata sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milli kültürümüzü ve sanatımızı yaşatacak etkinliklerde her zaman görev almaya hazırız" dedi.  Belediye Başkanı Volkan Şeker de
sanatçıları ilçede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sempozyumun Kuratörlüğünü yapan Meryem Cavga Akkaya iseilk defa geldiği Mut'tan ayrılırken kendisini bir Mutlu gibi hissettiğini söyledi. Sempozyuma katılan sanatçılara yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Kaymakam Batuhan Bingöl de, "İbn Haldun diyor ki, 'Coğrafya kaderdir.' Çok güzel bir cografyada yaşıyoruz" dedi. Sanatseverlerin sergiyi gezmelerinin ardından Mut Halkoyunları Topluluğu gösterisini sundu, katılımcılara plaket verildi.
10 - 16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma 9 ülkeden 27 sanatçı katıldı. Sanatçılar ilçedeki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi, 6 gün boyunca yaptıkları resimleri sergilediler. 
Sepozyum anısına... Sempozyuma katılan sanatçılar:
Muhammet İnce (Sanat Yönetmeni - USKEM Başkanı)
Meryem CAVGA AKKAYA (Küratör)
(İsimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır)
Arda KILINC (Türkiye)
Alaybey Karoğlu  (Türkiye) 
Bardha BUZA (Kosova)
 Boris EREMİC (Serbia)
 Gonca KILINÇ (Türkiye)
Gülay ÇOBAN İNCE  (Türkiye)
 Gülizar İŞBİLİR (Türkiye)
Halit ŞAHİN (Türkiye)
Hülya YÜCEL (Türkiye) 
Jelena VSUROVİC (Montenegro) 
Leyla BUHARA (Türkiye) 
Meltem USTA (Türkiye)  
Merita Myderrizi MALOKU (Kosova)
Nashwa Rashad OMRAN (Egypt) 
Özgen ÖZTÜRK (Türkiye) 
Özlem Cebecioğlu ŞENYÜZ (Türkiye) 
Sayım KOÇ (Türkiye)
Samah Saleh SAMAHA (Jordan) 
Sattar NAAMA (Belgium) 
Skender IDRİZİ (Kosova) 
Süleyman TURKAY (Türkiye) 
Swetlana INAC (Russia) 
Şükran ULUCAN (Türkiye) 
Vjosa Bjari MALİQİ (Kosova)
Yıldız ÖZFIRAT ALLAHVERDİ (Türkiye)

Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu Uluslararası Sanat Kültür Eğitim ve Müzecilik Derneği USKEM Muhammet İnce Batuhan Bingöl Volkan Şeker Prof. Dr. Alaybey Karoğlu